Minä yrittäjänä

Pienenä tyttönä leikin kotimme rakennustyömaalla "Simolinia" eli rakennustarvikekauppaa. Yrittäjyys onkin ollut minulle tavoiteammatti jo lapsesta lähtien. Päätin olla yksi lenkki sukupolvien ketjussa pienen kotitilan viljelijänä.

Tuo päätös vain vahvistui, kun tapasin lukioaikana nykyisen mieheni, joka oli hieman suuremman kotitilansa tuleva isäntä.

Pistimme hynttyyt yhteen ja siinä vaiheessa haave lääkärin opinnoista jäi taustalle. Mieheni harjoitti kaivinkoneurakointia ja minusta tuli 1997 tehdyn sukupolvenvaihdoksen jälkeen viljelijä. Hoidin sekä tilan että toiminimen kirjanpidon ja muut paperityöt. Vuonna 2000 siirryimme luomutuotantoon ja olemme sen jälkeen kehittäneet tilaa ja tuotantoa aktiivisesti.

2007 mieheni ryhtyi maarakentamisen lisäksi korjaamaan koneita. Hän otti käyttöön toiminimen Askolan Kone. Vuoden lopulla hän solmi huoltosopimuksen John Deeren maahantuojan kanssa ja muutimme yrityksen osakeyhtiöksi. Vuoden 2008 alusta palkkasimme ensimmäisen työntekijän.

Laajensimme toimitiloja ja minä sain siirtää toimistoni tuvan nurkasta hallille. Palkkasimme lisää työntekijöitä ja nyt heitä on kymmenkunta. Toimiala laajeni maatalouskoneiden korjaamisesta ensin pienkoneisiin ja sitten metsäkoneisiin. Myymme myös varaosia, letkuja, renkaita, öljyjä ja tarvikkeita. Maanrakennustoiminta on jälleen noususuunnassa ja lisäksi meiltä saa kuljetuspalveluja kuorma-autolla ja lavetilla.

Täysin paperiton toimistoni ei edelleenkään ole, vaikka suurin osa paperitöistä on siirtynyt tietokoneella tehtäviksi. Nykyään vietänkin työpäivät lähes kokonaan tietokoneella. Traktorin puikkoihin pääsen enää harvakseltaan, mutta ne hetket ovatkin niitä valon säteitä normaaliarjessa.